V Tornali zatepľujú slovenskú základnú školu len zo zdrojov samosprávy

26.08.2012 Revúca

Tornaľa 26. augusta (TASR) - Zatepľovaním budovy sa začne školsky rok v Základnej škole s vyučovacím jazykom slovenským v Tornali. Ako pre TASR povedala vedúca odboru školstva mestského úradu Milena Helembaiová, stavebné práce by vyučovanie nemali narušovať. Podľa dohody budú robotníci pracovať najmä počas víkendov.

Samospráva Tornale v okrese Revúca je zriaďovateľom dvoch základných škôl. Rozsiahlou rekonštrukciou, v rámci ktorej na budovu pribudla aj nadstavba, prešla Základná škola s vyučovacím jazykom maďarským. Od začiatku školského roka ju bude navštevovať približne 830 detí, čo je približne rovnaký počet ako vlani. "V škole sú v nadstavbe k dispozícii najmä jazykové učebne, ale aj konferenčná miestnosť. S touto budovou teraz môžeme byť naozaj spokojní," skonštatovala Helembaiová.

Školu s vyučovacím jazykom slovenským bude v Tornali navštevovať približne 470 žiakov. Ani tam sa pravdepodobne ich počet oproti vlaňajšiemu roku nezmení. Samospráva však musí budovu opravovať z vlastných prostriedkov. "Vlani sa nám podarilo vymeniť všetky okná, teraz začíname s opravou fasády a zatepľovaním. Momentálne je to už v takom štádiu, že víťaz výberového konania sa už pripravuje na samotnú realizáciu. Máme sľúbené, že to urobia v čo najkratšom čase. Vyučovanie by však nemalo byť narušené. Podľa dohody by sa malo pracovať najmä počas víkendov," dodala Helembaiová.
 

Vyberte región